Sebahagian AJK Muslimin sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas Sebahagian AJK Muslimat sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas PERPPIS!!! Gambar FB PERPPIS TAWAU

Kenapa Lelaki Haram Pakai Emas - Ustaz Azhar Idrus

Seruan Imam Syahid Hasan Al-BannaImam Hasan Al-Banna rahimahullah melalui penanya menulis...


Tanda-tanda Kiamat Kecil Telah Lengkap Sempurna!Disaat kita berada dalam lena yang panjang, ketika itulah kiamat akan datang, dan kalian kelihatan seperti keldai yang terpinga-pinga. Maka, ambillah peringatan, kerana peringatan itu amat berguna kepada mereka-mereka yang berfikir.

1) Penaklukan Baitulmuqaddis
Dari Auf b. Malik lah.a. katanya, Rasulullah s.a.w telah bersabda: “saya menghitung 6 perkara menjelang – hari kiamat.” Baginda menyebutkan salah 1 di antaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.” – Sahih Bukhari
2) Zina bermaharajalela
“Dan tinggallah manusia2 yang buruk, yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang.” – Sahih Muslim 

Derhaka Kepada Ibu Bapa

"“Maka sekali-kali janganlah kamu mengatakan kepada keduanya ‘ahh’, dan janganlah kamu membentak mereka.”

[Quran Surah Al-Isra' (17) : 23]

‘Uquuqul walidain (derhaka kepada ibu bapa) adalah dosa besar. Kerana itu, Rasulullah Salallahu Alaihi Wasallam sebagaimana yang disampaikan oleh Ibnu Al-Atsir dalam kitabnya An-Nihaayah melarang perbuatan derhaka kepada kedua ibu bapa.

Seseorang dikatakan ‘aqqa waalidahu, ya’uqquhu ‘uqaaqan, fahuwa ‘aaqun jika telah menyakiti hati orang ibu bapanya, menderhakainya, dan telah keluar darinya.

Kata ini merupakan lawan daripada kata al-birru bihi (berbakti kepadanya)

Kursus Amal Islami Kali ke 20

SELAMAT DATANG !!!!
Alhamdullillah, dengan berkat ilahi program Kursus Amal Islami kali ke 20 yang telah berlangsung pada 14 - 18 Disember 2013 yang lalu telah melabuhkan tirainya. Program yang memakan masa selama 5 hari 4 malam ini telah disertai oleh lebih 150 orang peserta muslimin dan muslimat. pelbagai aktiviti menarik yang telah

ISTIQOMAH!!!

Bagaimana kita memandang dosa?

281749_4067227525178_537632375_n
Dosa. Sesuatu yang pastinya buruk dan yang tidak disukai serta dibenci Allah apabila kita lakukannya. Dosa. Sesuatu yang dicintai syaitan dan Iblis dan mahu nafsu kita turut sama mencintainya. Dosa. Bila kita dah biasa lakukannya, maka, kita akan hilang ‘rasa’ berdosa dalam diri. Dosa. Akan menompokkan kehitaman dan kegelapan dalam hati kita. Akibatnya, kebenaran tak dapat kita lihat. Yang ada, hanyalah kebatilan.

Akibat terpesona membawanya kepada agama Allah

"Menurut Peter Sanders, fotografi mengenalkan Islam kepada Barat. Beliau adalah jurugambar kelas dunia yang juga merupakan pemilik Peter Sanders Photography Library.

“Masyarakat Barat banyak tidak tahu dan tidak mengenal Islam secara benar,” kata Sanders.
Berikutan peristiwa 11 September 2001, dari situlah barat mengetahui Islam yang sebenarnya secara lebih mendalam, termasuk melalui hasil karya seni juga fotografi, sebagaimana yang dihasilkan Sanders.

Jom Dengar Al-Quran

Listen to Quran

Contact Us

Name

Email *

Message *