TIPS MENIMBULKAN RASA CINTA KEPADA ALLAH S.W.T | PERPPIS Bahagian Tawau PERPPIS Bahagian Tawau: TIPS MENIMBULKAN RASA CINTA KEPADA ALLAH S.W.T
Contact Us:

If You Have Any Problem, Wanna Help, Wanna Write Guest Post, Find Any Error Or Want To Give Us Feedback, Just Feel Free To Contact Us. We Will Reply You Soon.

Name: *


Email: *

Message: *


PERPPIS Tawau

Sebahagian AJK Muslimin sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas Sebahagian AJK Muslimat sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas PERPPIS!!! Gambar FB PERPPIS TAWAU

TIPS MENIMBULKAN RASA CINTA KEPADA ALLAH S.W.T

Pertama : Seseorang hamba hendaklah menjaga ibadah-ibadah wajib.Sebab,ibadah ini merupakan kunci pertama dan jalan utama menuju Allah.
Tak ada cara yang lebih Aku sukai dari hamba-Ku yang mendekatkan diri kepada-ku,dari
ibadah yang Aku wajibkan kepadanya."(HR.Bukhari dan Ibnu Hibban)

Kedua : Membaca Al-Quran dengan tadabbur,kerana Al-Quran itu merupakan kalam Allah.Kitab suci tersebut juga meruakan neraca untuk mengetahui kadar keimanan seseorang.
Orang yang anda lihat suka membaca dan merenungkan Al-Quran,dengan kata lain,tiada hari tanpa membaca Al-Quran,maka ketahuilah bahawa dia adalah orang yang sangat dekat kepada Allah.

Ketiga : Sentiasa berzikir kepada Allah.Zikir kepada Allah dapat mengusir syaitan ,mendapatkan perlindungan dari Yang Maha Pemurah,hati menjadi tenang dan jauh dari segala yang menyebabkan murkaNya.

Keempat : Sering mendekatkan diri kepada Allah dengan ibadat sunat seperti solat,puasa dan sedekah.
Like the Post? Share with your Friends:-

Team SB
Dicatat Oleh: PERPPIS Tawau

0 ulasan:

POST A COMMENT

Jom Dengar Al-Quran

Listen to Quran

Festival Nasyid Sekolah-Sekolah :D

Loading...

Contact Us

Name

Email *

Message *

 

Recent Comment

AmazingCounters.com
Copyright © . SkillBlogger. All Rights Reserved.
Original Template by :-Way2themes. Edited by:-Khairi Yusri