24 Hours In Life As A Muslim | PERPPIS Bahagian Tawau PERPPIS Bahagian Tawau: 24 Hours In Life As A Muslim
Contact Us:

If You Have Any Problem, Wanna Help, Wanna Write Guest Post, Find Any Error Or Want To Give Us Feedback, Just Feel Free To Contact Us. We Will Reply You Soon.

Name: *


Email: *

Message: *


PERPPIS Tawau

Sebahagian AJK Muslimin sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas Sebahagian AJK Muslimat sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas PERPPIS!!! Gambar FB PERPPIS TAWAU

24 Hours In Life As A Muslim

‘’A person of faith orders his whole life according to the Qur'an and strives to apply carefully from day to day what he has read and learned in its verses. In everything he does from the moment he gets up in the morning until the time he falls asleep at night, he is intent on thinking, speaking and acting according to the teachings of the Qur'an. Allah shows in the Qur'an that this dedication dominates the whole life of a believer.’’(page 9)

Dan lagi….
But some people think that religion is composed of rituals limited to certain times—that life is divided into times for prayer and other times. They think about Allah and the afterlife only when they pray, fast, give sadaqah or go on the pilgrimage to Mecca. At other times they are engrossed in the business of the world. Life in this world is for them an unpleasant rush. Such people are almost totally divorced from the Qur'an and have their own personal goals in life, their own understanding of morality, their own world view and sense of values. The have no idea of what the teaching of the Qur'an really means. (page 9)

Zaapp! Memang terasa apabila baca perenggan kat atas ni.Kebanyakan daripada kita walaupun tak semua hanya memikirkan Islam apabila tiba ke sesetengah perkara seperti perkahwinan(tu pun telah dicampur dengan adat budaya hingga tak nampak beza) dan kematian.Kebanyakan kita juga tidak berusaha memahami ajaran Quran yang sebenarnya kerana jika kita memahami dan mengaplikasikannya dalam kehidupan seharian,insyaAllah kehidupan kita diberkati olehNya.

One of the basic differences between Muslims who live their lives according to the teachings of the Qur'an and those people who reject Allah is this: the wisdom Allah gives to those who use their conscience and stand in awe of the glory of Allah. (For a detailed discussion see Harun Yahya's True Wisdom Described in The Qur'an) Because of their wisdom, believers are immediately aware of the reason behind events that godless people and those unable to grasp the truth regard as meaningless happenstance.(page 14)

Itulah indahnya Islam apabila mengajar kita dalam segenap aspek kehidupan daripada sekecil-kecil perkara seperti cara beristinjak sehinggalah ke sebesar-sebesar perkara seperti mentadbir negara.Apabila kita menyedari yang kita memegang tanggungjawab sebagai seorang Muslim,seharusnya kita menjadikan seluruh kehidupan kita selama 24 jam sehari itu berpaksi kepada ajarannya yang telah termaktub di dalam Al-Quran.

24 Hours in The Life as A Muslim tulisan penulis tersohor Harun Yahya ini menyentuh kehidupan seharian kita sebagai seorang manusia dan tentunya mestilah berpaksikan identiti sebagai seorang Muslim bermula daripada kita bangun tidur pada siang hari sehinggalah menyentuh aspek hubungan sesama manusia.Seharusnya kita berusaha untuk menjadi Muslim dan Mukmin yang lebih baik dari hari ke hari agar kehidupan kita di dunia ini tidak sia-sia.

Bagi sesiapa yang ingin mula berjinak-jinak dengan karya Harun Yahya,buku ini sesuai sebagai bahan bacaan awal kerana gaya bahasanya yang mudah difahami. Jangan tak jadi baca pulak bila tengok ‘for 9 years and above’ tertera di kulit depannya.Untuk mencari ilmu,tak perlu malu kan?

Akhir kata,
Believers who follow the values described by Allah in the Qur'an and make them prevail over every moment of their lives will live in the best way. Allah announces good tidings to these believers in the following words(page 166):
It is not your wealth or your children that will bring you near to Us, only in the case of people who believe and act rightly; such people will have a double recompense for what they did. They will be safe from all harm in the High Halls of Paradise. (Surah Saba': 37)

Those who believe and do right actions and establish prayer and pay alms, will have their reward with their Lord. They will feel no fear and will know no sorrow. (Surat al-Baqara:277)

Those who fulfil Allah's contract and do not break their agreement; those who join what Allah has commanded to be joined and are afraid of their Lord and fear an evil Reckoning; those who are steadfast in seeking the face of their Lord, and establish prayer and give from the provision We have given them, secretly and openly, and stave off evil with good, it is they who will have the Ultimate Abode.(Surat ar-Ra'd: 20-22)
Like the Post? Share with your Friends:-

Team SB
Dicatat Oleh: PERPPIS Tawau

0 ulasan:

POST A COMMENT

Jom Dengar Al-Quran

Listen to Quran

Festival Nasyid Sekolah-Sekolah :D

Loading...

Contact Us

Name

Email *

Message *

 

Recent Comment

AmazingCounters.com
Copyright © . SkillBlogger. All Rights Reserved.
Original Template by :-Way2themes. Edited by:-Khairi Yusri