you jangan malukan i boleh tak | PERPPIS Bahagian Tawau PERPPIS Bahagian Tawau: you jangan malukan i boleh tak
Contact Us:

If You Have Any Problem, Wanna Help, Wanna Write Guest Post, Find Any Error Or Want To Give Us Feedback, Just Feel Free To Contact Us. We Will Reply You Soon.

Name: *


Email: *

Message: *


PERPPIS Tawau

Sebahagian AJK Muslimin sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas Sebahagian AJK Muslimat sesi 12/13 dan sesi 13/14 ketika Muktamar Tahun Lepas PERPPIS!!! Gambar FB PERPPIS TAWAU

you jangan malukan i boleh tak


astaghfirullahalazim…...mengucap panjang je i bila jumpa yang pakai macam nie...
sedih tau tak? sedih ni, kenapa perempuan Melayu yang mengaku Islam, buat mcam ni?



ok, firstly, i mintak maaf la....

mintak maaf apasal?

yelah mintak maaf sebab nak menyibuk hal you..
busy body about urself yang i tak kenal pun..
but then, u nie, nmpak mcm makin teruk dan melampau,
so then i nk mntak tolong, u tolong jgn malukan i boleh tak??


you means?

mksud i...
boleh tak u tolong la jangan pakai baju ketat2?
yelah, memang you pakai tudung, but then, kalau nampak semua lekuk dan keluk kat badan tu,
apa fungsinya tudung you?
tudung is not just a piece of cloth yang you letak atas kepala tau!


boleh tak?

but why??
badan i kan...
suka hati i la....
bukan i kacau orang pun...

heh? tak kacau orang?
menganggu dan menyemak pandangan tu dengan pakaian yang menjolok mata,tak kacau orang ke?

buat lelaki tertoleh-toleh, terbeliak mata tu tak kacau orang ke?

buat lelaki tergugat iman, tertambah dosa, tu tak kacau orang ke?

buat perempuan lain tergugat keselamatan tu tak kacau orang ke?

buat perempuan lain dipandang seperti simbol seks, barang murah yang boleh ditenung, direnung tu tak kacau orang ke?

buat perempuan lain pulak yang jadi mangsa pelampias nafsu seks lelaki yang tak kesampaian dek kerana tengok body you tu, tu tak kacau orang ke?

buat orang lain pun sama tanggung dosa sebab tak tegur you, hello, tu tak kacau orang ke?!!?

serius, i tanya ni, semua benda tu tak kacau orang ke?


suka hati u?
oh, yelah, sekarang, you cakap suka hati you lah...nanti kat sana you jugak yang nak tahan i kan nak tanya, kenapa i tak nasihatkan you kat dunia...


badan you? sape yang bagi badan tu kat you?
you buat sendiri ke? ke you beli kat mana2 ke?
u sendiri tau kan aset u tu, kurniaan Allah, Allah bagi pinjam je pon..
pinjam je kan...you sedar diri tak, yang you pinjam je?
dah pinjam free free, lepas tu, salah gunakan pulak.....
nanti kat SANA esok Allah claim balik tau!
Allah tanya apa yang you buat dengan aset you tu...
tak takut eh?


but then, bila masa pulak yang i ni malukan you?!?!
you nie mengelabah betul la!!!
we dont even know each other ok!!!

astaghfirullahalazim…...sabar2.....
ok..ok...
yes, we dont even know each other, but then we are muslim rite?
islam itu bersaudara...

you buat i malu tau..
malu dengan semua lelaki lelaki yang menuding jari,
menyalahkan kaum perempuan yang tak tahu menjaga diri ni...
macam mana i nak membela kaum hawa, kalau kaum hawa sendiri tak mahu jaga diri?
sekarang semua lelaki salahkan perempuan, perempuan tak malu lah, perempuan pakai baju ketat, perempuan pinjam baju adik, perempuan tayang badan free-freee....

you buat i malu dengan kawan-kawan non-muslim i yang tanya,
kenapa you pakai macam ni, diaorang siap tanya,
you ni tak takut dosa ke...
ishk. i diam, terkelu tanpa kata...
tak kan you nak i jawab, dia tu tak takut Allah...


you buat i malu dengan adik-adik, kanak-kanak, yang menutup aurat...
bila budak-budak tu tanya,
kakak, kenapa kakak tu pakai baju kecik?

i tengok you, i malu...
malu sebab you perempuan macam i...
i tengok you, i sedih...
sedih sebab you gadaikankan perhiasan yang patutnya tersimpan rapi, dirahsiakan...

boleh tak you tolong i?
tolong la...
tolong jaga diri baik-baik...
yang paling rugi, bukan bila tak ada orang sayang you...
tapi bila you tak sayang diri sendiri...
yang paling malang, bukan bila tak ada orang tak pandang you bila you menutup aurat..
tapi bila Allah tak pandang you, bila you berpakaian tapi telanjang...


you pakai baju ketat yang kecik, tu bukan tutup aurat, tu namanya balut aurat..
you pakai seluar yang muat-muat, ketat, nampak underwear, pakai legginglah...
apa semua tu you?
macam balut buah nangka je, ketat, cukup-cukup, muat-muat...
kenapa you buat kat diri sendiri macam tu?
tak sayang ke kat diri sendiri?
hargai lah diri kita sebagai muslimat

Kumpulan 3
Like the Post? Share with your Friends:-

Team SB
Dicatat Oleh: PERPPIS Tawau

0 ulasan:

POST A COMMENT

Jom Dengar Al-Quran

Listen to Quran

Festival Nasyid Sekolah-Sekolah :D

Loading...

Contact Us

Name

Email *

Message *

 

Recent Comment

AmazingCounters.com
Copyright © . SkillBlogger. All Rights Reserved.
Original Template by :-Way2themes. Edited by:-Khairi Yusri